Späť na správy
25.04.2020 20:02

Podľa vysielania TV stanice v Hongkongu je Kim Čong-Un údajne mŕtvy

Zdroj: FB/K.Č.

Viceprezident HKSTV, Hongkongskej satelitnej televízie vyhlásil, že Kim Čong-Un je mŕtvy.

Podľa televíznej siete v Hongkongu je Kim Čong-Un údajne mŕtvy. Japonský časopis Shukan Gendai zasa uvádza, že prvý muž Severnej Kórey sa ocitol v bdelej kóme potom, čo začiatkom tohto mesiaca podstúpil operáciu srdca.

Viceprezident HKSTV Hongkongskej satelitnej televízie, Pekingom podporovanej televíznej siete vyhlásl, že Kim je mŕtvy a citoval údajne „veľmi solídny zdroj“. Správa z čínskej aplikácie Weibo bola ihneď široko zdieľaná na sociálnych médiách.

Podľa časopisu Shukan Gendai dostal severokórejský vodca infarkt pri obhliadke poľnohospodárskych oblastí v krajine, načo sa ho ihneď ujal tím zdravotníkov. Tí vykonali masáž srdca a poslali žiadosť o okamžité vyslanie lekárov z Číny.

Tím severokórejských lekárov však údajne nemohol s operáciou dlhšie čakať, katetrizoval teda upchatú cievu. Tá sa asi nepodarila, lebo lekár vykonávajúci zákrok bol zrejme neskúsený a nervózny a zavedenie katétra mu trvalo niekoľko minút. Severokórejský vodca je teraz údajne vo "vegetatívnom stave", alebo v bdelej kóme. Nemusí byť nevyhnutne nezvratná. Informáciu vzápätí prebral aj britský denník Mirror. (New York Post)