Späť na správy
23.02.2024 14:14

Za humanitárnu pomoc Ukrajine získali vo štvrtok ocenenie tri osobnosti

Tri osobnosti si vo štvrtok (22. 2.) prevzali ocenenie za humanitárnu pomoc Ukrajine. V rámci podujatia Dva roky vojny im ocenenie v Bratislave odovzdal veľvyslanec Ukrajiny v SR Myroslav Kastran. TASR o tom informovala platforma rozvojových organizácií Ambrela, ktorá podujatie organizovala.

"V dnešnej rozpoltenej dobe plnej konfliktov je dôležité, aby sme prezentovali príklady zanietených a správne nastavených ľudí, ktorí môžu byť inšpiráciou pre druhých. Toto ocenenie je tiež prejavom vďaky za ich aktivity a nasadenie v uplynulých dvoch rokoch," vysvetlil výkonný tajomník Ambrely Daniel Kaba.

V kategórii štátna správa si ocenenie prevzal riaditeľ správy Ústredia ekumenickej pastoračnej služby v Ozbrojených silách SR a ozbrojených zboroch SR Milan Gajdoš. V kategórii mimovládna organizácia získal ocenenie koordinátor pre mimoriadne udalosti v organizácii Človek v ohrození Marián Cehelník. V kategórii biznis sektor bola ocenená Lucia Marková, ktorá pôsobí ako správkyňa Nadácie Eset a zároveň ako CSR manažérka spoločnosti.

Cieľom podujatia bolo pri príležitosti výročia dvoch rokov vojny na Ukrajine pripomenúť doterajšiu humanitárnu pomoc, ktorú jej Slovensko poskytlo. Diskutovalo sa aj o pokračovaní pomoci pri obnove Ukrajiny.