Späť na správy
26.02.2024 14:35

Vláda konšpiráciami a útokmi na spojencov pošliapava záujem Slovenska

Vláda SR podľa občianskeho kandidáta na prezidenta SR Ivan Korčoka konšpiráciami a útokmi na spojencov pošliapava základný záujem Slovenska v zahraničnej politike. Zhodnotil to na pondelňajšom tlačovom brífingu v reakcii na slová premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o Ukrajine.

"Mám dojem, že premiér za asistencie Petra Pellegriniho (Hlas-SD) chce úplne otočiť verejnú mienku proti našim spojencom a spochybňovať naše členstvo v Európskej únii a NATO," uviedol Korčok. Vyjadrenia Fica o Ukrajine podľa neho Slovensku spôsobujú obrovské škody.

Poznamenal, že to, čo ponúka premiér a predseda parlamentu Pellegrini bude mať obrovské škody aj pre slovenskú ekonomiku. Spojenci sa budú podľa neho pýtať, prečo majú takejto vláde posielať peniaze. Korčok preto zdôraznil, že cez prezidentský úrad Slovensko potrebuje rovnováhu, inak sa prevrhne.

Predseda vlády v pondelok informoval, že Slovensko nebude na bilaterálnej báze ponúkať Ukrajine možnosť spolupráce v podobe účasti slovenských vojakov na území Ukrajiny. S týmto postojom ide do Paríža na rokovanie európskych lídrov. Predseda parlamentu a líder koaličného Hlasu-SD Pellegrini potvrdil, že sa plne stotožňuje s postojom vlády.